Over Jet voor kids

‘Jet voor kids’ is opgezet door Mariëtte Paquay. Ze is getrouwd en moeder van een zoon en een dochter.

Jet_en_Kids

Mariëtte en haar eigen kids

Sinds 1995 is Mariëtte werkzaam in het onderwijs. Het werken met kinderen is haar grote passie.
“Tijdens mijn werkzame leven merkte ik op dat kinderen in deze moderne tijd steeds meer behoefte krijgen aan een extra steuntje in de rug en begeleiding op sociaal en emotioneel niveau.”

Uit interesse en voorliefde voor het werken met kinderen, heeft ze zich vol overgave op de HBO-studie voor kinder- en jeugdcoaching gestort. Deze heeft Mariette in juni 2012 succesvol afgerond.
Mariëtte is naast kindercoach, leerkracht en remedial teacher op sociaal emotioneel gebied.

 

Referenties

Met de handvaten die hij heeft meegekregen tijdens de sessie kan hij  nog verder vooruit
Onze zoon had begeleiding nodig om meer inzicht te krijgen in zichzelf. Dat hij de impact van zijn handelen op anderen beter doorziet en dat hij beter leert om te gaan met teleurstellingen/frustraties. Door de enthousiaste aanpak van Mariette is onze zoon op al de genoemde punten met sprongen vooruit gegaan! Met als gevolg dat hij nu veel beter in zijn vel zit. Met de handvaten die hij heeft meegekregen tijdens de sessie kan hij  nog verder vooruit.
Trotse en blije ouders van een zoon van 10

Ik had moeite met kritiek en omgaan met verlies. Het gaat nu veel beter en voel me veel zekerder. Fijne begeleiding en je voelt je echt op je gemak. Heel leuk ook.
Jongen van 10

“Onze dochter werd zelfverzekerder en daardoor ook weerbaarder”
Na een periode van pesten, onrust en onbegrip kwam Mariette op ons pad. Onze dochter (hoog sensitief) had na een onrustige periode (van school gewisseld (groep 7-8) en daarna de overstap naar de brugklas) behoefte aan wat extra handvatten. Om haar sociaal emotioneel weer lekker in haar vel te krijgen is ze in de zomervakantie begonnen met sessies bij Mariette, onze dochter kon haar angsten, gedachten en gevoelens met haar delen en Mariette voelde feilloos aan waar de onzekerheid verborgen zat en waar de kracht vandaan moest komen. Aan de hand van verschillende werkvormen en oefeningen uit de Rots en Watertraining werd onze dochter zelfverzekerder en daardoor ook weerbaarder. De setting, in de gezellige keuken, maakte ook dat onze dochter zich snel op haar gemak voelde en durfde ze open en eerlijk met Mariette te communiceren. Onze stoere, doch met een klein hartje, meisje werd gedurende de vier maanden dat ze Mariette bezocht heeft een meid die een stuk zelfverzekerder in het leven staat en mocht ze toch nog behoefte hebben aan een gesprek is ze altijd van harte welkom. Wij zijn blij dat we onze dochter deze coaching hebben kunnen geven en dankbaar dat Mariette zo ook ons heeft laten zien dat ze op de goede weg is.
Ouders van een (puber)dochter van 12

“Het is niet alleen fijn dat het kind begeleid wordt, maar ook wij als ouders”
Onze dochter is erg gevoelig, onzeker, angstig en heeft grote moeite met veranderingen. Bij de overgang naar groep 3 ging het dan ook mis. Ze kreeg een heel laag zelfbeeld, was verdrietig en boos. We hebben hulp gezocht en zijn zo bij Mariette terecht gekomen. Onze ervaringen zijn zeer positief! Mariette is heel lief en open en onze dochter ging altijd graag naar haar toe. Er is onder andere gewerkt aan omgaan met de boosheid, uiten en benoemen van gevoelens en alle kwaliteiten om het zelfvertrouwen te vergroten. Wat voor ons heel prettig was dat wij zeer regelmatig contact hadden met Mariette. Als we thuis ergens tegenaan liepen konden wij dit gelijk bespreken en kon Mariette het in haar volgende sessie met onze dochter oppakken. Het is fijn om op een lijn te zitten en dat er duidelijkheid komt. Het is niet alleen fijn dat het kind begeleid wordt, maar ook wij als ouders. Na 10 sessies heeft onze dochter meer zelfvertrouwen, is ze minder onzeker en weet ze beter om te gaan met haar boosheid. Maar ook wij  weten precies wat we kunnen doen om haar te helpen. Een mooi en leerzaam proces voor zowel onze dochter als voor ons!
Moeder van een dochter van 6

“We zagen haar na iedere bijeenkomst meer zeker worden”
We zijn erg blij dat we Mariëtte gevraagd hebben onze dochter te helpen bij haar angsten. Door in eerste instantie goed te kijken, te luisteren, te praten en te spelen bouwde Mariëtte een relatie op met onze dochter, die een goede basis bood voor het werken aan het zelfvertrouwen. De combinatie van spel en uitdagingen sloot goed aan bij het karakter van onze dochter en we zagen haar na iedere bijeenkomst meer zeker worden. Mariëtte heeft het vermogen kinderen te ‘zien’ en te ‘verstaan’ en door een positieve aanpak bouwt ze samen aan het verleggen van grenzen. Ook het contact naar ons als ouders toe, hebben we als zeer prettig ervaren.
Ouders van een dochter van 9

“Hij zit zichtbaar beter in zijn vel”
Onze zoon was voor mensen die wat verder van hem afstaan moeilijk te ‘lezen’ en te begrijpen. Hierdoor werd hij niet altijd begrepen en gingen mensen over zijn grenzen heen, zonder dat hij dat aangaf. Daarnaast werden zijn talenten niet gezien en op waarde geschat. We wilden graag dat dat veranderde voordat hij in de werkende wereld terecht kwam en het dan pas met trainingen kon leren. Hoe eerder hij dat zich eigen zou maken, hoe beter dat in zijn ‘systeem’ zou komen, leek ons. Het leek ons zaak dat hij weerbaarder zou worden en toegankelijker voor anderen. We kregen de tip om hem — m.n. voor meer weerbaarheid — mee te laten doen aan de rots en water training. Via internet kwamen we op de website van Jetvoorkids. Het gevoel bij deze site was gelijk goed. De rots en water training zou pas in het najaar starten, dus besloten we eerst zijn toegankelijkheid aan te pakken met Mariette. De klik was vanaf het begin aanwezig en hoewel hij het niet nodig vond om te gaan, heeft hij zich goed vermaakt met de verschillende opdrachten. Sindsdien valt het mensen in onze omgeving op, dat hij duidelijker aangeeft wat hij wel of niet wilt en dat hij er meer ‘staat’ dan eerst. Hij zit zichtbaar beter in zijn vel. Deze lijn heeft zich doorgezet na afronding van de sessies en tijdens de rots en watertraining. We zijn erg blij dat we hem dit m.b.v. Mariëtte hebben kunnen bieden.
Ouders van een zoon van 8 jaar

“De aanpak van Mariette was aan de ene kant speels, creatief en praktisch toepasbaar”
We kenden Mariette al als enthousiast en betrokken persoon van voor de tijd dat ze als kindercoach gestart was. Naast haar enthousiasme en betrokkenheid heeft ze het beste met kinderen voor. Toen we hoorden dat ze als kindercoach werkte, was het voor ons een logische stap om te kijken of haar aanpak zou aansluiten bij de behoefte van onze dochter. Tijdens het kennismakingsgesprek klikte het prima tussen Mariette en onze dochter en heeft onze dochter besloten om met Mariette te willen gaan werken. De aanpak van Mariette was aan de ene kant speels, creatief en praktisch toepasbaar, aansluitend bij de behoefte van onze dochter maar zeker ook vasthoudend aan de afspraken die gemaakt werden. Deze aanpak heeft er toe geleid dat onze dochter meer inzicht heeft gekregen maar ook handvaten heeft om nu zelf verdere stappen te gaan zetten. Mochten we in de toekomst weer ondersteuning nodig hebben, zullen we zeker contact opnemen met Mariette.
Ouders van een dochter van 13 jaar